Tedavilerimiz

Zirkonyum Dişler

Zirkonyumdan yapılan dişler ve köprüler o kadar doğal görünmektedirler ki gerçek dişle aralarındaki farkı anlamak çok zordur.



Zirkonyum diş, yıllar içerisinde rengini, şeklini veya sağlığını kaybetmiş dişlerin görünümünü iyileştirmek için kullanılan popüler bir seramik kaplama yöntemidir. Zirkonyum dişler, dayanıklı, uygulaması oldukça kolay ve uzun yıllar kullanılabilen kaplama çeşitlerinden biridir.

Bunun yanı sıra, zirkonyumun ışık geçirgenliği diğer seçeneklere nazaran daha fazla olduğu için, kendi doğal dişlerinizden görünüm olarak ayırt edilebilmesi oldukça zordur.

Zirkonyum Materyali Nedir?

Zirkonyum dünya kabuğundaki en eski ve bol bulunan elementlerden biridir. İnsan vücuduyla tamamıyla uyum içerisindedir.

Zirkonyum, yapay eklem gibi birçok dayanıklılık ve uzun ömürlülük gerektiren medikal uygulamalarda sıkça kullanılmaktadır. Son yıllarda insanlar, metal destekli porselen dişler yerine zirkonyum dişleri tercih etmektedirler.

Dentostim Kliniğinde yapılan bütün zirkonyum ve cam seramik dişler, kendimize ait diş protez laboratuvarımızda tasarlanıp üretilmektedir!

Zirkonyum dişlerin avantajları nelerdir?
Sağlamlık

Zirkonyum dişler muazzam bir sağlamlığa sahiptir ve çiğneme, ısırma gibi hareketlerde üst düzey dayanıklılık gösterir. Yüksek ısılara karşı oldukça dirençlidir ve diş hassasiyetine neden olmazlar. Kristalden oluştukları için, zirkonyum dişler, porselen dişlerden daha sağlamlardırlar.

Bunlara ek olarak, bu asit geçirmez malzeme dişe zararlı maddelerin emilimine izin vermediği için temizlenmesi daha kolaydır ve bütün kaplama çeşitlerinden daha uzun süre dayanabilir.

Görünüm

Doğal dişlerinizin arasında duran zirkonyum bir dişi, diğerlerinden ayırt etmek oldukça zordur. Bunun yanı sıra, koyulacak olan zirkonyum dişler, yanlarında bulunan dişlerin şekillerine ve rengine göre diş laboratuvarı ortamında üretilebilmektedir.

Yanlarında bulunan dişlerin ışık geçirgenliğine yakın olduğu için doğal dişiniz gibi görünmektedir. Dolayısıyla, estetik bir diş restorasyonu düşünüyorsanız, zirkonyum diş sizin için doğru bir tedavi seçeneği olabilir.

Alerjik değildir

Biyouyumlu yapısı sayesinde, zirkonyum dişlerin alerjik reaksiyona sebep olma ihtimali yok denecek kadar azdır.

Daha çok kendi dişiniz!

Asgari seviyede bir hazırlık gerektirmektedir ki bu da kendi doğal dişinizin muhafaza edilmesi anlamına gelir. Bu durum ayrıca zirkonyum dişin çıkartılması gereken durumlarda avantaj sağlamaktadır.

Koyu çizgilere son!

Metal destekli porselenlere nazaran, zirkonyumdan yapılan dişlerde, doğal dişlerinizin minesine çok benzeyen beyaz porselenden yapıldığı için, koyu çizgilerin oluşması problemi görülmez.

Ayrıca metal destekli porselen dişlerde görünen zaman geçtikçe diş etleri ile kaplamalar arasında oluşan diş etindeki koyulaşma zirkonyum dişlerde söz konusu değildir.

Ağız içi tarayıcı ile ölçü alınırken artık bulantılara son!

Zirkonyum diş tedavi süreci

Süreç dişlere uygulanan diğer kaplama çeşitleriyle aynıdır. İki aşamadan oluşur; hazırlık aşaması ve dişin oturtulması.

Hazırlık ve Ölçü

İlk aşama dişinizin değerlendirilip ölçüsünün alındığı aşamadır. Hasar görmüş dişiniz hakkında yapılacakları diş hekiminiz öncesinde sizinle detaylı olarak konuşacaktır. Bu hazırlık aşaması hekim dişi şekillendirmeden önce müdahale edilecek dişin temizlenmesini içermektedir.

Bölgeye lokal anestezi uygulandıktan sonra diş asgari seviyede tıraşlanarak kaplamanın hatasız şekilde oturması için alan yaratılır. Daha sonra dijital ağız içi tarayıcı ile ölçüleriniz alınıp, diş protez laboratuvarımıza transfer edilir. Artık ölçü alınırken geleneksel ölçü malzemesi yerine bilgisayar destekli ağız içi tarayıcı kullanmaktayız.

Dişin Yerleştirilmesi

İkinci aşama üretilen dişinizin yerine takılması sürecini içerir. Yapılan zirkonyum diş ve kendi doğal dişinizin arasında oluşacak tutuculuğu artırmak için ağzınızdaki dişe özel bir madde sürülerek pütürlü bir yüzey elde edilir ve zirkonyum diş yerine oturtulur.

Diş hekimi daha sonra görünümünü ve konforunu kontrol edip, nihai bir dokunuşla tedavinizi sonlandıracaktır.

Zirkonyum Diş Bakımı

Protez dişler kendi dişinize uyguladığınız aynı dikkat ve bakımı gerektirmektedir.

  • Her yemekten sonra ve yatmadan önce, özellikle diş eti seviyenizi mutlaka fırçalamalısınız.
  • Günde en az bir kere veya mümkünse iki kere diş ipi kullanmalısınız.
  • Yatmadan önce florür içeren bir ağız bakım suyu ile ağzınızı çalkalamalısınız.
  • Yılda iki kez diş hekiminizi ziyaret edip gerekli temizlikleri yaptırmalısınız.

Yapılan protez dişlerin ömürleri tamamıyla nasıl baktığınıza bağlıdır. Kaplama diş kendi başına çürümeyecektir ancak bu çürüme kaplama dişle doğal dişinizin buluştuğu yerde başlayabilir.

Özellikle bu bölgeleri temiz tutmak çok önemlidir çünkü buradan başlayan çürük hem kendi dişinize hem de üstündeki kaplama dişinize zarar verebilir.

Uzmanlıklarımız &

Tedavilerimiz

Söz konusu diş hekimliği olduğunda bilgili olmak kadar ilgili olmak da önemlidir. Ağız ve diş sağlığınızı korumak için gösterdiğiniz hassasiyeti paylaşıyoruz. Sizi anlıyor, dinliyor, tüm tedavi sürecinizde kurduğumuz iletişimi önemsiyoruz.

Tedavilerimiz hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

Pin It on Pinterest

Share This