Kurumsal
Dentostim Diş Protez Laboratuvarı
Dentostim Diş Protez Laboratuvarı 2015 yılında Dentostim diş polikliniği bünyesinde kurulmuştur.
Kuruluştaki amaç, hastaların protez tedavilerinde başka bir laboratuvara bağlılığı ortadan kaldırıp, hastalarımızın tedavilerine daha hızlı ve kendi bünyemizde cevap verme isteğimizdir.
Laboratuvarımızda CAD/CAM sistemi yardımıyla tamamen dijital olarak sabit diş protezleri, seramik laminalar ( yaprak porselen), inley, onley restorasyonlar, cam seramik restorasyonaları, implant üstü sabit protezler üzerinde çalışılmaktadır.
Bir protez diş laboratuvarının, diş polikliniğine sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Bunların arasında, ortaya çıkan protezlerin hastaya uyumunun artırılmasından, randevu sayısının azaltılması, tedavi maliyetlerinin azaltılması gibi avantajlar gösterilebilir. Kısaca bahsedecek olursak;
Klinik bünyesinde bulunan diş laboratuvarının avantajları
İnsanlar diş hekimine gittiğinde, diş laboratuvarının önemini ve rolünü genellikle düşünmemektedirler. Ancak, diş hekimi ölçüyü aldıktan sonra, kalıcı kaplamalarınızdan, porselen dolgularınızdan, porselen dişlerinizden veya takma dişlerinizden kliniğin laboratuvar teknisyeni sorumludur. Teknisyen aynı zamanda takma diş tamiratları ( düşen veya hasar gören dişler gibi ) ve dişinizle alakalı birçok zorunlu yapılması gereken prosedürleri uygulayabilmektedir.
Çoğu diş hekimi laboratuvar işlerini başka diş laboratuvarlarına göndermektedir ancak klinik bünyesinde bir laboratuvarın bulunmasının birçok avantajı mecvuttur. Klinik bünyesinde laboratuvarın ve teknisyen bulunmasının en önemli avantajı ‘’diş hekimi ile teknisyen arasında yüz yüze yani direkt bir iletişim’’ olması sayılabilir. Buna örnek verecek olursak, diş hekimi bir hastası için porselen veneer uygulaması yapmak istiyorsa, teknisyenine hastanın dişinin son halini nasıl istediğini birebir şekilde iletmesi sayılabilir.
Hasta - Teknisyen – Diş Hekimi üçlüsünün arasındaki bu iletişim olanağı tedavi sonucuna büyük bir katkı sağlamaktadır. Keza teknisyenin yapılacak iş hakkındaki sorularını telefon yoluyla değil direkt olarak diş hekimiyle konuşması ve cevaplarını bulması çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Kimi zaman teknisyen de tedavi odasına çağırılarak, teknisyenin hastanın gülüşünü, yüz hatlarını görmesi sağlanır ve kişiye özel bir gülüş tasarımı yapılabilir.
Bu bahsettiğimiz durumlar, klinikten bağımsız bir diş laboratuvarıyla çalışan klinikler için oldukça farklı ve zorludur. Bu tarz durumlarda, dışarıda bağımsız çalışan teknisyen sadece kâğıt üzerinde yazan bilgilere göre çalışmak zorunda kalmaktadır. Kısacası, önemli detaylar ayrıntılarda kaybolabilmektedir. Diş laboratuvarının büyük avantajlarından bir başkası ‘’hızlı geri dönüş’’ olarak düşünülebilir.
Örneğin, eğer bir hasta takma dişindeki bir dişini çarpma sonucu kaybetmiş ve 1 saat içerisinde bir düğüne yetişmek zorunda kalabilir. Böyle acil durumlarda, teknisyene sahip olan klinikler öne çıkarak, hastaya 1 saatten daha az sürede geri dönüş sağlayabilmektedir. İnanıyoruz ki diş hekimi ve teknisyeni arasındaki ilişki, hastanın nihai olarak gördüğü tedavinin kalitesinde büyük bir rol oynamaktadır.